Massage bij kanker

Wanneer je met kanker in aanraking komt, roept dit vaak veel vragen en emoties op. Je komt in de emotionele achtbaan terecht van ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en eventuele behandelingen. Opeens is je leven zoals je het leeft niet meer zo vanzelfsprekend.

Dit kan er toe leiden dat je uit balans raakt. Massagetherapie kan je helpen om je balans weer terug te vinden. Tijdens de behandeling krijg je de ruimte om jouw verhaal te vertellen, je gedachten te ordenen en je emoties te tonen. Zonder oordeel of zonder er meteen iets mee te hoeven doen. En wanneer je even niet de behoefte voelt om te praten, mag je gewoon stil zijn.

Ik start de behandeling altijd met een intake, zodat ik weet welke massage verantwoord is. Wanneer er bv. lymfeklieren in je oksel weggehaald zijn, kan ik jouw armen niet masseren i.v.m. risico op ontstaan van lymfoedeem. Een aangepaste massage is dan wel mogelijk.

Wanneer jouw behandelend arts niet met de behandeling instemt, kan ik je helaas niet behandelen. Om teleurstelling te voorkomen, vraag ik van je om dit van te voren aan je arts te vragen.

Om het lichaam niet teveel te belasten zal de massage voornamelijk bestaan uit hele lichte strijkingen. Ook een holistic pulsing behandeling is mogelijk. Hierbij wordt je lichaam zachtjes in beweging gebracht, wat over het algemeen een zeer ontspannende werking geeft. De duur van de massage wordt afgestemd op jouw energieniveau.

Wanneer je meer informatie zoekt over de ziekte kanker, of je wilt in contact komen met lotgenoten, bezoek dan eens het inloophuis in Doetinchem.

Oncologie