Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap zul je merken dat je lichaam verandert. Zwangerschapsmassage houdt hier rekening mee en nodigt je uit om contact te maken met dat wat zich aandient. Het helpt je om je lichaam te verkennen en de veranderingen te accepteren. Door de massage krijg je meer gevoel bij wat er zich afspeelt in je lichaam. Naast de lichamelijke veranderingen is er ook aandacht voor wat je mentaal bezig houdt. Sommige vrouwen ervaren angst voor de bevalling, massage helpt om deze angst te verminderen.

Vermoeidheid, misselijkheid en pijn in onderrug en bekkengebied zijn typische zwangerschapskwaaltjes. Vaak ontstaat er een directe verlichting van de pijn en het ongemak, waardoor je heerlijk kunt ontspannen. Deze ontspanning wordt direct gevoeld door je baby. Wat is er mooier dan je baby op die manier een warm welkom te geven? Wanneer je wat verder in je zwangerschap bent, zul je ook echt voelen dat de baby reageert op de liefdevolle aanraking en als het ware meedoet met de massage.

Ik bied verschillende massages aan, zodat ik de behandeling af kan stemmen op jouw persoonlijke situatie. Je beslist dus zelf welke houding voor jou prettig is en welk lichaamsdeel je wilt laten masseren.

Elke massage wordt voorafgegaan door een bewustzijnsoefening. Je leert contact te maken met je lichaam en je baby. Desgewenst kun je de oefeningen thuis ook gaan doen, om zo je zwangerschap nog bewuster mee te maken.

Let op: Zwangerschapsmassage wordt door de zorgverzekeraars gezien als een ontspanningsmassage en komt daardoor niet in aanmerking voor een vergoeding.