Massagetherapie

Wanneer is massagetherapie geschikt voor jou

Het volgen van massagetherapie kan je in veel gevallen ondersteunen bij je klachten. Dit kan zijn bij klachten van lichamelijke aard, zoals klachten aan spieren of gewrichten. Maar ook bij spanningsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, burn-out, angststoornissen en vermoeidheid kan massagetherapie uitkomst bieden. Wanneer je voelt dat je behoefte hebt aan even een moment voor jezelf. Deze behoefte kan voortkomen uit een plotselinge verandering van de persoonlijke situatie waarin je je bevindt. Door bijvoorbeeld een scheiding, rouw, bevalling, ziekte of een ontslag.

Massagetherapie kan je ook helpen om in contact te komen met je eigen gevoelens en emoties en je leren om hier op een liefdevolle manier naar te kijken. Dit ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Via die gevoelens of emoties kun je je bewust worden van jouw overtuigingen en gedragspatronen. Doordat je je hier bewust van wordt, zie je welke invloed dit heeft op jouw leven. De keuze is vervolgens aan jou of jouw overtuigingen en je gedrag nog bij je passen, of dat je er voor kiest om een andere weg in te slaan.

Massagetherapie kan ondersteunend werken bij psychotherapie. Het werkelijk toelaten en ervaren van je gevoelens en emoties kan het proces versnellen. Bij massagetherapie ligt de focus op het nu. Door de massage zal je lichaam jou vertellen wat er op dit moment het meest belangrijk voor je is. Dit kun je vervolgens in de psychotherapie behandelen en uitdiepen.

Indien nodig of gewenst zal er overleg plaatsvinden met jouw behandelend arts. Dit geldt ook voor overige medische aandoeningen en gaat altijd in overleg met jou.

Wil je weten met welke specifieke klachten je bij mij terecht kunt?
Bekijk hier de lijst met specifieke klachten.