Wat kun je verwachten

Elke behandeling begint met een kort voorgesprek. Tijdens het voorgesprek bespreken we je verwachtingen en je ervaringen sinds de vorige behandeling. Bij je eerste bezoek zal dit voorgesprek wat langer zijn, omdat ik dan een uitgebreide intake doe. Als uit de intake blijkt dat er sprake is van contra-indicaties (koorts, acute hartstoornis, algeheel onwel zijn of te veel pijn) kan ik je niet behandelen. Bij twijfel zal ik je adviseren om eerst jouw behandelend arts te raadplegen.

Er is voldoende ruimte om te praten over wat er op dit moment speelt bij jou. Dit kunnen specifieke klachten zijn, maar bijvoorbeeld ook een gebeurtenis die je bezig houdt. Soms doen we een korte bewustzijnsoefening.

In overleg met jou wordt de meest passende massagevorm gekozen. Vervolgens leg ik uit welke kleding je uit mag doen en neem je plaats op de massagetafel. Sommige behandelingen kunnen over de kleding heen gegeven worden, zoals bijvoorbeeld holistic pulsing.

Afhankelijk van wat er in het voorgesprek naar voren komt, zal de massage ongeveer 45 minuten duren. Tijdens de massage stel ik je af en toe een vraag om je te stimuleren de massage met aandacht te volgen en bij je gevoel te blijven. Ik kan je ook vragen om dit gevoel te beschrijven. Dat kan je helpen om het te leren kennen.

Na de massage drinken we samen een kop thee of water en bespreken we hoe je de massage hebt ervaren. Wanneer mij iets is opgevallen zal ik dat ook met je bespreken.