Visie 

Ik werk vanuit de holistische visie. Dat wil zeggen dat ik geloof dat hoe jij je van binnen voelt, zich uit in je lichaamshouding. Denk bijvoorbeeld eens aan de houding die je aanneemt wanneer je boos op iemand bent, die is heel anders dan wanneer je vrolijk bent. Stel je eens voor wat het met je lichaam doet als je altijd maar boos bent. Hoeveel spanning dat geeft in je lichaam. En hoe dit uiteindelijk tot bijvoorbeeld spierklachten kan leiden.

Je lichaam kan verschillende signalen afgeven om aan te geven dat er een onbalans is, bijvoorbeeld pijn, spierspanning, eczeem of hoofdpijn. Om deze signalen op te pikken is het belangrijk dat je er open voor staat. Dat je er aandacht aan schenkt. Het is een natuurlijke reactie om weg te willen van pijn en ongemak. Of om het te willen veranderen. Maar als je bedenkt dat het de enige manier is die je lichaam tot zijn beschikking heeft om met jou te communiceren, kun je er wellicht wat milder naar kijken. En juist proberen te ontdekken wat de onderliggende boodschap is. Iets dat nu waarschijnlijk nog alleen in je onderbewuste aanwezig is.

Massagetherapie kan je hierbij helpen. Tijdens de massage word je uitgenodigd om je aandacht te vestigen op jezelf. Je staat letterlijk even stil bij jezelf. Massagetherapie nodigt je uit om met een open, accepterende houding naar jezelf te kijken. Wat doet de massage met me? Wat leeft er in mij? Misschien heb je wel een idee wat er op dit moment speelt, maar stop je het liever nog even weg, of kun je net je vinger er niet opleggen.

Door tijdens de massage je open te stellen voor wat er in je leeft, kun je er daadwerkelijk contact mee maken en krijgt het betekenis. In het nagesprek gaan we dan in op wat je bent tegengekomen en hoe je daar tegenover staat. Wat is je innerlijke houding? Het inzicht dat dan ontstaat kan je doen besluiten om je houding aan te passen. En op die manier je leven in te richten zoals jij dat wilt. Met je lichaam als wegwijzer.

~ Alles begint met een wens ~